Een goede film zoekt...

 

 

Een mooie film bestaat uit schitterende beelden.
Een betere film vertelt een verhaal.
Maar de beste films gaan op zoek naar de ander.

 

 

 

Portfolio

Corpus Mama

18 jaar, 4 maanden, 6 dagen en 3 uur (in totaal 17797 uur) zorgde Marcel voor zijn verlamde moeder. Het kostte hem zijn baan, de relatie met zijn vriendin, de droom op een dag nog te trouwen en vader te worden. Nu is zijn mantelzorg volbracht.

Regie, camera, montage

(13-05-2014, 59 min), 2Doc

Ik zie ik zie

Tamar’s hoofd zit vol met ideeën en fantasieën over hoe de wereld in elkaar zou moeten zitten, maar volgens haar ‘snapt niemand dat’. De wolken zijn de baard van God en zij is de luis die daarop woont, zegt ze. Soms kriebelt ze God een beetje. Dan moet Hij er aan krabben.

Regie, camera, montage

(2014, 13 min), NPO 3

Het Land van Melk en Misgano

De Ethiopische Jood Misgano is een eenvoudige boerenjongen die de armoede van zijn geboorteland ontvlucht om samen met zijn gezin terug te keren naar het land dat God ooit aan zijn voorvaderen Abraham, Isaäk en Jakob beloofd heeft: het rijke, moderne, maar voor Misgano volkomen vreemde Israël.

Regie, camera, montage

(2012, 50 min), 2Doc

Plons

Al zijn vrienden kunnen al zwemmen maar Hugo nog niet. In het water vergeet hij wat ‘boven’ en ‘onder’ is. Maar Hugo heeft een truuk om niet te verdrinken.

Regie, camera, montage

(2012, 8 min), NPO3, Zapp, Echt Gebeurd

De Vier Muren van Dina

Dina el Gohary is 16 jaar oud en leeft in Cairo in een flat waar ze niet uit kan. Ze verbergt zich voor radicale moslims die haar en haar vader willen vermoorden sinds ze zich bekeerden tot het christendom.
Dina’s leven wordt ommuurd door angst en verveling. In deze benauwde wereld probeert ze een normaal leven te hebben en haar droom ooit modeontwerpster te worden levend te houden.

Regie, camera, montage

(10 feb 2011, 53 min), 2Doc

Ooit

Jos is vierendertig jaar oud en verstandelijk gehandicapt. Voor hem is het heel gewoon dat zijn moeder hem dag in dag uit helemaal verzorgt. Tot op een dag de routine wegvalt.

Scenario

( 27 sep 2010, 45 min), NPO3, NTR: One Night Stand

Mijn kleine zus

Maria Teresa is twaalf en de slimste van de klas. Haar zusje Elisabetha van negen is niet slimmer dan een baby. Haar moeder zegt dat als Elisabetha niet verstandelijk gehandicapt was ze heel veel op elkaar zouden lijken. Maria Teresa zou willen dat dat waar was.

Regie, camera, montage

(2013, 11 min), NPO3, Zapp, Echt Gebeurd

Mijn grote broer

Vroeger speelde Fernando nog veel met zijn grote broer Dominique, maar de laatste tijd jammer genoeg niet meer. Nu is zijn broer alleen maar bezig met motorrijden en zijn vriendinnetje.

Regie, camera, montage

(2013, 11 min), NPO3, Zapp, Echt Gebeurd